CHARAKTERYSTYKA KAWY
Data palenia: zawsze świeżo palona.
Kawa nadaje się do: ekspresu ciśnieniowego, ekspresu przelewowego, kawiarki, french press'u, tradycyjne parzenie.
Kawa: ziarnista.
Rodzaj kawy: 100% Arabica pochodząca z Ameryki Południowej.
Intensywność smaku: delikatna, naturalna.
Kwasowość: BRAK.
Stopień wypalenia: 2/4
Masa netto: 100g.
Wyborna mieszanka ziaren arabiki różnych gatunków pochodzących z Ameryki Południowej. Wolny i łagodny proces palenia nadaje jej wyrazisty charakter.
Kawa Fiesta CLASSIC CREMA to kawa o niskiej kwasowości i łagodnym słodkawym smaku.
W oparciu o doświadczenie naszych dostawców ziaren tej unikatowej kawy, stworzyliśmy jedyną w swoim rodzaju mieszankę pochodzącą z niewielkich (niekomercyjnych) plantacji krajów Ameryki Południowej.
Proces palenia składa się z kilku etapów. Dzięki tej wydłużonej metodzie wypału, kawa ma wyjątkowy smak, dodatkowo charakteryzuje się dużą łagodnością i nie powoduje podrażnienia żołądka.